Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puszirablók

2017.05.18

Puszirablók

 

Mesztegnyőn járt Víg Balázs, aki egyik kis művével elkápráztatta az alsó tagozatos tanulókat. Hogy kis is az a Víg Balázs?

Meseíró, aki gyermekkorában Csukás István és Erich Kastner könyveiért rajongott, később Márai Sándor és Milan Kundera lett a kedvence. 2005-ben debütált első novellájával a Napút című folyóiratban. Ekkoriban csatlakozott az Újnautilus irodalmi és kulturális portálhoz, ahol sorra jelentek meg tematikus tárcái és novellái. Később a Móra Kiadónál jelent meg több meseregénye.

Nekünk a Puszirablók című művét adta elő. Köszönjük a felejthetetlen élményt!

Egy kis ízelítő:

 „Szeretke királylány a Panelpalota fürdőtermében hosszúra nyúlt esti fürdőzését végzi, amikor a kád pótlefolyójából hatalmas kalózhajó csobban a vízbe. Aztán, ahogy jött, úgy tűnt el a pótlefolyón át Szeretkével a Panelpalota csőrendszerében, majd a nyílt tengerre veszi az irányt. Szeretke hamar rájön, hogy nincs egyedül a kalózhajó fedélzetén; Bújócskát, a fecskenadrágos kisfiút és kenguruját, Damilt elrabolta a titokzatos kalózkapitány. Vajon hogyan jutnak haza? A kalózkapitány furcsa alkut ajánl: gyűjtsenek össze egy mázsa puszit a szabadulásukért. E vajon mekkora a súlya egy puszinak? És hogyan lehet begyűjteni ennyit?”

Iskolavezetés

fenykep3132.jpg