Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madarak és Fák napja

Madarak és Fák napja

A programra iskolánkban az egyéb elfoglaltságok és időjárás változékonysága miatt csak május 26-án került sor, egy tanítás nélküli munkanap keretében. Reggel 8-10 óra között az alsó- és felső tagozat felváltva plakátot készített és előadást hallgatott meg az év fájáról és madaráról. A plakátkészítés arról szólt, hogy egy előre megrajzolt fát kellett kidíszíteni, madarakkal, virágokkal saját elgondolás szerint. Az alapokat rajz tanárunk Rajs Júlia készítette, az előadást Ziegenheimné Nemecz Éva tartotta, melybe beleszőtt egy kis madár és fa felismerési feladatot is, melyet 4-5 fős csoportokban oldottak meg a gyerekek.


img_20170417_161038.jpg10 óra után megették a tanulók a tízórait, kiosztásra kerültek a hideg ebéd csomagok, majd minden osztály osztályfőnökével elindult a búsvári halastónál található kilátóhoz. Minden osztályfőnök a maga módján, tanulóinak kíváncsiságához és tudásvágyához igazodva mutathatta meg a gyerekeknek, hogy milyen szép környezetben él, mire figyeljen, mire vigyázzon. A kilátónál távcsövek segítségével nézhettek körbe a kíváncsi tanulók, és kereshették meg a tavon a reggel megismert vízimadarakat, erdei fákat.            


 

 

 

Délután az ebéd elfogyasztása után figyelve, hogy rendet hagyjanak maguk után, a tanulók vissza indultak osztályonként az iskolához, majd haza.

img_20170526_121921.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó volt látni, ahogy a gyerekek egymást figyelmeztették, hogy vigyázzanak a tisztaságra. Minden osztálynak volt szemetes zsákja, amibe a szemétnek számító dolgokat gyűjtötték. Az 5. osztály volt az első a kiérkezéskor és utolsó a hazainduláskor, útközben láttunk vízisiklót, mocsári teknőst, virágzó szamócát, a tavon szárcsákat, búbos vöcsköt, hattyúkat, tőkés récéket, békákat.

img_20170526_121120.jpg

Érdekes napot töltöttünk el.

Fotók: Ziegenheimné

Mesztegnyő, 2017. június 11.