Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Óvodás vendégeinket köszönthettük

2017.03.24

 Nagycsoportosok látogatása a Ladiban

            A Mesztegnyői Óvoda és a Ladi János Általános Iskola hosszú évek óta kapcsolatot ápol. Évről évre az iskolaérett nagycsoportosok bepillantást nyerhetnek az alsó tagozatos diákok mindennapjaiba, megkönnyítve ezzel a majdani beilleszkedést. Ezek a találkozások és közös programok mind a gyerekek, mind a pedagógusok számára érdekes tapasztalatokat tartogatnak. Az ovisok megismerkednek az iskola épületével, az alsós osztályok mindannyian készülnek valamivel számukra, hogy az itt eltöltött időt hasznosan, barátságos légkörben töltsék.

 

            Idén tovább folytatva ezt a hagyományt, március 8-án 13 nagycsoportos tett látogatást iskolánkban. Első állomásként a negyedikesek az udvaron fogadták nagy izgalommal a kicsiket.
A kezdetben megszeppent ovisok hamar feloldódtak az osztályteremben, magabiztosan előadott dalocskával üdvözölték az iskolásokat, akik később viszonozták a kedvességet.  Miután pár szóban bemutatkoztak, indulhatott a közös munka.  Szívesen fogadták a nagyobbak segítségét, kevésbé keresték az óvónéni vigyázó tekintetét. A gyerekek kiváló csapattagokként, aktív résztvevőkké váltak a március 15-ére összeállított játékos feladatok megoldásában. Megismerkedhettek a magyar huszárok és lovashuszárok öltözetével, a kokárdával, a magyar címerrel, akinek kedve volt alkothatott is kézműves foglalkozás keretében. Gyakorlott mozdulatokkal, lendületes tempóban haladtak. Jókedvűen osztották meg munka közben élményeiket kicsik és nagyobbak, csak remélni tudjuk, hogy meghozta kedvüket a szépen feldíszített osztályterem az iskolakezdéhez. Búcsúzóul Ági néni és Niki néni egy-egy füzettel ajándékozta meg az ovisokat, melyeket élményekkel teli rajzokkal várnak vissza leendő elsősökként a gyerekektől.
            Még két alkalommal gyűjthetnek hasonló élményeket, mielőtt becsengetnek a 2017/2018-as tanévre és hátukra kerül a híresen nehéz iskolatáska. Az alsó tagozatos diákok és tanárok mindannyian szeretettel készülnek és továbbra is várják az érdeklődő kicsiket, hogy szeptemberben már ismerős arcokként köszöntsék egymást az iskolában.