Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénz7

2017.03.24

Pénz7

     Iskolánk az idén március 6-10-e között bekapcsolódott az Emberi erőforrások Minisztériuma által meghirdetett PÉNZ7 témahétbe. Ezen a héten a matematika órák ideje alatt foglalkoztunk a témával. elsősorban a 7-8-ban, de 2-2 óra keretében az 5-6. osztályban is. A 7-8. osztályosok számára tervezett „Pénzügyi tervezés, megtakarítás” témakörben, jól kidolgozott segédletekkel, ajánlott feladatokkal dolgozhattunk, melyeket előre megkaptunk. Igényeltük banki szakember segítségét is, de a sok igénylő miatt sajnos nem tudtak biztosítani.

     Az első tanóra beszélgetései és feladatai is elsősorban a takarékosságról, a megtakarítás fontosságáról szólt. A második a célokról, amikre a megtakarítást fordítani szeretnénk, és arról, hogy érdemes előre tervezni, hogy mit miként tudnánk megvalósítani. A harmadik óra pedig a banki műveletekről, kamatokról szólt.

     Mindkét osztályban előzőleg egy előkészítő órát is tartottam, ahol csoportokat alakítottunk, megbeszéltük, hogy miről lesz szó a következő órákon, és előhívtuk előzetes ismereteiket.

     A csapatok a hét folyamán terveztek havi költségvetést, írtak szlogent, célokat sorrendeztek, rejtvényt fejtettek, számoltak befektetési kamatokat, ismerkedtek banki műveletekkel, fejtettek rejtvényt a témával kapcsolatban. Ezen kívül még sok egyéb érdekes, értékes beszélgetéssel és feladattal tölthették idejüket és olthatták kíváncsiságukat.

     Tanulócsoportjaink munkáinak kis részéből az alsóbb évesek a matematika terem hátsó falán láthatnak ízelítőt.

 

Mesztegnyő, 2017. március 16.

 

                        Ziegenheimné Nemecz Éva

 

     Pénz7

2017 március 6-10-ig tartott a PÉNZ7 program az iskolánkban. Mi 7-esek élveztük és nagyon sokat tanultunk. Első nap csapatokat alkottunk, amik 4 vagy 5 fősek voltak, a csapatok nevet választottak, amit le is rajzoltak. Későbbi órákon a takarékosságról tanultunk, feladatokat oldottunk meg és közben sokat beszélgettünk a témával kapcsolatban. Tanultunk banki műveletekről, kamatról, tervezésről, beszélgettünk a bankkártya használatáról és sok más dologról, amik az életben hasznunkra válnak.

     Gyorsan elrepült ez az egy hét. Reméljük, hogy sok hasonló programban lesz még részünk.

 

 

                                                Golyán Vanessza  7. osztályos tanuló