Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beköszöntő

2017.10.16

Kedves Mesztegnyőiek!

A 35. tanévemet kezdtem meg ebben az évben Mesztegnyőn. Gyermekként is olyan izgalommal érkeztem a tanévnyitó ünnepélyekre, mint az elmúlt évtizedekben tanárként, vagy szeptember 1-jén megbízott intézményvezetőként. Számomra a mesztegnyői iskola nem egy a települési iskolák közül, hanem az iskola. Életem minden rezdülése ide köt, innen vannak a gyökereim, ahonnan erőt meríthetek a továbbhaladáshoz.

A Siófoki Tankerület felkérésére vállaltam el az iskola vezetését. Intézményvezető-helyettesnek Ziegenheimné Nemecz Évát választottam. Éva szintén helyi származású, mindketten évtizedek óta vagyunk az általános iskola pedagógusai. Számunkra fontos, hogy tanulóink szülei osztálytársaink, iskolatársaink, falubelieink voltak. Ismerjük egymást régóta, és most legféltettebb kincsüket: a gyermeküket is ránk bízták.

Amikor elvállaltuk a feladatot, tudtuk, hogy nagyon nehéz fába vágtuk a fejszénket. A cél, amit elérni kívánunk, nem kisebb, mint megtartani az iskolát, és egy virágzó település aktív intézményeként helytállni. Az elmúlt évtizedekben valamennyien szemtanúi voltunk annak, hogy a környékbeli falvak hogyan lettek az enyészeté, miután feladták iskolájukat. Mi régóta azért dolgozunk, hogy a mi falunk egy virágzó európai falu legyen egy remek lehetőségeket nyújtó iskolával.

A pedagógusok mellett fontos szerep jut a szülőknek is, hiszen ők hozzák meg a legfontosabb döntéseket gyermekeik életében. Számunkra minden szülő partner, aki bármilyen kéréssel fordulhat hozzánk. Közösen juthatunk előre leginkább. Kérem, fogadják el kollégáim kezdeményezéseit! Jöjjenek el nyílt tanítási napjainkra, ahol megtapasztalhatják, hogy gyermekük egy kisebb, zárt közösségben jobban otthon érezheti magát, mint egy számára ismeretlen közegben. Hiszen tudjuk, hogy mi is ott vagyunk magabiztosak leginkább, ahonnan származunk, ahol biztonságban érezzük magunkat.

Sok programot szervezünk az idei tanévben is. A programok célja elsősorban a közösségteremtés. Szeretnénk, ha diákjaink nem általános iskolai tanulók lennének, hanem ladis diákok, akik büszkék az iskolájukra, a társaikra, de legfőképpen önmagukra. Ladis diáknak lenni kitüntető cím legyen!

Vezérelvként ezeket fogalmaztuk meg kollégáimmal a 2017/2018-as tanévre. Valamennyien egyetértettünk abban, hogy céljainkat csak közösen, egymással összefogva és támogatva tudjuk elérni. Támogató partnerekre találtunk az önkormányzatban, az óvodában, a faluházban, a családsegítő szolgálatban, a szülői szervezetben. Nem is lehet ez másként, hiszen valamennyien egyetlen dologért kell tevékenykednünk: a gyermekért. Azért a gyermekért, aki sok-sok év múltán viszonozza a beléfektetett energiát.

Kérem Önöket, hogy együttműködésükkel is támogassák iskolánkat!

Mesztegnyő, 2017. 08. 27.      Tüttőné Linha Katalin megbízott intézményvezető

 

Bemutatkozás

1968.09.28-án születtem Marcaliban. Gyermekkoromat Mesztegnyőn töltöttem, 1987-ben érettségiztem a marcali Ladi János Gimnáziumban.

1991-ben szereztem diplomát a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán magyar nyelv és irodalom szakos tanárként, népművelőként.

1991 óta dolgozom a Ladi János Általános Iskola pedagógusaként. Több évtizedes munkásságom alatt több ízben voltam osztályfőnök. Vezettem az iskolai könyvtárat. Irányítottam a diákönkormányzati munkát DÖK-segítő tanárként. Voltam munkaközösség-vezető.

Célom: a mesztegnyői gyermekek versenyképes tudás birtokosai lehessenek.